1. PRECIZĂRI GENERALE
 
Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către  SC AMR PRESS BOX SRL prin intermediul magazinului virtual www.xlander.ro către Cumpărător și pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor părți.
 
Astfel, următorii termeni vor însemna:
 
Cumpărător - persoana, societate comercială sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.
 
Vânzător - societatea comercială SC AMR PRESS BOX SRL, având sediul social în Odorheiu Secuiesc, str. int. Tihadar nr.4, ap.9, jud. Harghita, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J19/253/2012, CIF RO30285988.
 
Bunuri și Servicii - orice produs sau serviciu menționat în Comanda, care urmează a fi furnizat de către Vânzător, Cumpărătorului.
 
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să plătească contravaloarea acestora.
 
Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.
 
Drepturi de proprietate Intelectuală - toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
 
Specificații - toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comanda.
 
2. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI
 
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își deruleaza operațiunile.
 
Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:
 
a. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.
 
b. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)
 
c. Termeni și condiții
 
Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. O comandă neconfirmată de către Vânzător nu poate fi considerată în nici un caz ca având valoarea unui Contract.
 
Contractul intră în vigoare în momentul confirmării Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare stau la baza Contractului astfel încheiat, întregindu-se cu Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.
 
3. DREPTURILE REZERVATE DE VANZATOR
 
a. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa poata fi utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
 
b. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.babymerc.ro  isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.
 
4. CESIONAREA
 
Vanzatorul poate cesiona drepturile sale rezultând din Contract, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale. Cumparatorul nu poate cesiuna nici unul dintre drepturile si obligatiile sale rezultand din Contract fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.
 
5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
 
Cumparatorul are obligatia de a respecta dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
 
Vanzatorul declara pe propria raspundere ca intreg continutul paginii de internet www.babymerc.ro este original sau foloseste resurse ( imagini, text etc.) pentru care detine acceptul sursei. In cazul in care considerati ca continutul paginii de internet www.babymerc.ro incalca in vreun fel legislatia privind proprietatea intelectuala sau drepturile de autor va rugam sa ne contactati.
 
6. CONFIDENTIALITATE
 
Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului si ele pot fi utilizate numai pentru executarea Contractului.
 
Cumparatorul se obliga sa nu faca nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire publica catre terte parti cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
 
Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti. SC AMR PRESS BOX SRL retine datele personale ale clientilor si le foloseste in scopul informarii clientului privind situatia contului de client, evolutia si starea comenzilor clientului si a evaluarii produselor si serviciilor oferite.
 
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, Va dati acordul ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici transmise prin intermediul site-ului www.babymerc.ro. SC AMR PRESS BOX SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise de utilizatorii siteului, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 
7. TERMENE
 
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul va anunta Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.
 
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata bunurilor si serviciilor livrate in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
 
In cazul in care informatiile transmise Vanzatorului  cu privire la datele de facturare sau livrare a produselor sunt eronate, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, in limita a 3 zile lucratoare.
 
8. MODALITATI DE PLATA
 
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, Cumparatorul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.
 
9. CONDITII DE LIVRARE
 
a. Livrare
 
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator. Livrarea comenzilor in valoare mai mare de 200 RON este gratuita.
 
b. Transport – Ambalare
 
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul este descarcat de riscurile si responsabilitatile aferente Bunurilor si Serviciilor livrate in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
 
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Livrarea Bunurilor si Serviciilor se face pe teritoriul Romaniei.
 
c. Transferul proprietatii
 
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.
 
10. ACCEPTAREA BUNURILOR SI SERVICIILOR LIVRATE
 
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.
 
Cumparatorul persoana fizica are dreptul de a denunta contractul si de a returna bunurile si serviciile comandate fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 10 zile de la primirea bunurilor sau in cazul serviciilor de la incheierea contractului. In acest caz Cumparatorul va suporta doar costul returnarii bunurilor catre Vanzator.
 
Returnarea se face la sediul Vanzatorului situat in Odorheiu Secuiesc, str. int. Tihadar nr.4, ap.9, jud. Harghita, cod postal 535600, Romania.
 
Vanzatorul va rambursa pretul platit de Cumparator pentru bunurile returnate in termen de 30 de zile de la data receptionarii acestora impreuna cu notificarea scrisa de returnare.
 
11. GARANȚII
 
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.babymerc.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicii comerciale a producatorului. Produsele sunt noi, se livreaza partial asamblate, fara roti si in ambalajele originale. Toate produsele  comercializate de catre site-ul www.babymerc.ro beneficiaza de un termen de garantie de 12 luni de la livrare.
 
In cazul produselor vandute si livrate de SC AMR PRESS BOX SRL, certificatele de garantie sunt emise fie direct de producator, fie de catre SC AMR PRESS BOX SRL.
 
 n cazul certificatelor de garantie emise de producator, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
 
Produsele comandate prin site-ul www.babymerc.ro sunt expediate cu certificat de garantie si manual de utilizare. Lipsa oricaruia dintre  aceste documente trebuie semnalata de Cumparator in termen de 48 ore de la receptia produsului pe adresa de email _______________. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
 
12. RĂSPUNDERE
 
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
 
13. FORTĂ MAJORĂ
 
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 
14. SOLUȚIONAREA LITIGIILOR
 
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
 
15. EXCLUDEREA RESPONSABILITĂȚII
 
Imaginile prezentate pe site-ul www.babymerc.ro sunt cu titlu informativ, produsele livrate putand diferi de acestea in culoare, aspect etc. www.babymerc.ro nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate.
 
Valoarea maxima a obligatiilor www.babymerc.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor comandate se limiteaza la suma incasata de Vanzator de la client. In cazul in care pretul sau orice alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit www.babymerc.ro isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre situatia ivita daca livrarea nu s-a efectuat inca.
 
16. DISPOZIȚII FINALE
 
Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc orice alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre parti referitoare la prezentul Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.